Pages

Search

Thursday, March 31, 2011

PERASAN FAKTA - INFOGRAFIK TENTANG SPAM!!

ITS SPAM, NOT SPANK!! HAHAHA!

sekarang ni banyak betol spam yang kuar kat e-mail and facebook sampai naek rimas di buatnyer. tu tak masok virus-virus lagi.sampai abis data-data thesis and assignment budak-budak University. time lepak makan-makan pown, mesti dorang sebok ceiter pasal SPAM yang memamng melampau banyaknyer sekarang lagi-lagi kat FB. gambor taknak sexy and controversy plak kan? yang gatal-gatal g klik watper? gatal la tu! 

ok, sekarang gua der sket info tentang spam ni untuk tatapan korang. infografik ni hasil cetusan idea original Klaus Shmidheiser. enjoyce!!


PERASAN RARE - KREATIF BERPAKAIAN OR KREATIF DENGAN PAKAIAN??




ok, ini memang rare. 

most of the people cautious  dengan cara mereka berpakaian. tp orang2 ni, jenis yang think out of the BOXER, because..if u think in the boxer, ur mind will just become dirty! memang creative and takder keje. cakap banyak tak guner. meh samer- samer tngok~ enjoy~~~ :)

p/s: spender tak nak pulak dilipat-lipatnyer :p

Wednesday, March 30, 2011

PERASAN FAKTA - TENTERA SINGAPURA + MAID



WHADDEF..........HAHA.MMG RARE!

Gua salute ar kat maid-maid singapura, dorang bukan jer rajin, malah brani! salah satu prinsip tentera is, "senapang itu adalah nyawa anda", tp maid2 ni bakal g berperang dengan hanya membawa beg! bender ni terjadi sbb askar-askar singapura dah malas nak bawak beg masing-masing. 

jangan tembak aku taw! aku bawak beg jer!

LOL! that's not the fact. the real fact is terdapat satu keping gambar yang menunjukkan tentera singapura keluar lengkap dengan but tetapi begnyer di bawak oleh maid dier. WTF, askar kene gagah ar! and fakta juga menunjukkan 22 daripada 23 anggota tentera mendapatkan khidmat pembantu rumah untuk membasuh dan menggosok pakaian seragam masing-masing. Sementara 17 daripada jumlah sama mendapatkan pertolongan pembantu bagi membersihkan bilik. hahaha! 

good Singaporean! u not even need a single army when u have covered by american shit! hahahaha

baek latih jer maid2 tu jadi macam dorang ni!! hahaha

PERASAN FACEBOOK - GRAMMY AWARD

ANOTHER STORY. ENJOY!!


TEKA - TEKI: WARNA

okeh,sesi teka teki datang lagi!!! bukan spot the different dah! kali ni teka teki biaser. are u ready, soalannyer~~

APER DIER YANG BERWARNA KUNING DI LUAR, HITAM DI DALAM


kalau anda betul-betul jujur, komen jawapan sebelum klik READ MORE untuk jawapan sebenar

PERASAN COOL - MENIPU

damn cool dowh!!!

Korang pernah tak lepak mamak, men futsal, clubbing, men snuker or whatever la yang korang nak wat, tp korang tak gtaw mak, n terutamanyer AWEK korang. pastu biler DAPAT CALL dari dorang, korang:

  •  terpaksa silentkan hp 
  • korang wat bodoh jer, pastu terus prepare aper korang nak bg alasan nanti. 
  • cara paling baek pown, korang lari pecut 500meter dengan senapas g 7e berdekatan yang agak senyap supaya korang leh kelentong awek korang yang korang kat bilik or maner2 tempat yang baek2 lagi. 



susah giler kan? ok, try tngok video ni, n aku yakin korang akan cakap "kool dowh, kalau ader kat MALAYSIA ni kan best~" hehe. enjoy the show~


video

p/s: menipu tu dosa, tak bek. cakap jer yang betol.watper selindung2, kalau kantoi..lagi susah! ayat cover jer ni :p

PERASAN FAKTA - MAMA BANGKU



TOUCHED PLUS RESPECT!! TOING! TOING! TOING!!


Xu Yuehua yang berusia 55 tahun kehilangan kedua-dua belah kaki dalam sebuah kecelakaan kereta api (bukan kereta taw! )semasa beliau berusia 13 tahun lagi, form 1 u know!. beliau telah spend 37 taon membesarkan bebudak kat sebuah lembaga kesejahteraan sosial. dier dah bela lebih 130 orang anak- anak. beliau tak der kaki jadi beliau bergerak dengan menggunakan kerusi and spend most of her time on a chair sampai anak-anak kat istitusi tu panggil beliau MAMA BANGKU.


now, that should open ur eyes ladies and gentlement!! kalau somebody yang takder kaki dari form 1 boleh bela lebih 130 orang anak-anak orang lain,naper la orang kiter dengan MURAH HATInyer sedekahkan anak-anak dorang kat longkang, anjing, lalat n sebagainyer. open ur eyes dudes!! korang mampu mengubahnyer!!!

p/s: aku comfirm MAMA ni tak reti men bola. :p

read more for more picture~



Tuesday, March 29, 2011

PERASAN FACEBOOK - HANTU KAK LIMAH BALIK RUMAH

ENJOY!! :)



Rekaan semate-mate.takder kengena dengan yang idop, koma, sedang menjalani CPR atau yang dah goal pon :p

PERASAN FACEBOOK - ANOTHER SECTION!

Assalamualaikum dan selamat sejahtera semua!!korang sehat? kalau tak sehat, aku ader care bagi sehat.korang PERASAN jer yang korang sehat..sebab otak manusia ni kuat.kalau korang setkan otak korang yang korang ni sehat, insyaallah..korang akan sehat.its about the power of you brain towards your body! tp..kalau tak sehat gak..peduli aper aku!..korang g klinik ea~ :)


okeh, mukadimah dah chantek, gua nak citer yang gua add another section dalam blog ni.ok, kiter dah ader section AKU and PERASAN LAWAK (story about funny thing happened in my life), section PERASAN COOL (telling the cool application or pages u should try!), section Teka Teki (teka teki yang bapak susah, sampai wat korang gelak terbahak-bahak) and ari ni..aku nak tambah satu lagi iaitu PERASAN FACEBOOK! section ini akan menumpukan cerita-cerita Hot di FB selain post yang aku reka sendiri, konsep yang sama seperti http://funny-profiles-story.blogspot.com tapi idea yang berlainan (En polar bear, sayer tak kan copy paste idea anda ok, jgn risau, peace~ (:  ) jadi harap pembaca semua bergumbira dengan section baru ni. knaper aku pilih FB?? sbb ader Feng Shui wooo!! ramai yang dah pakai namer dan unsur facebook untuk melariskan produk serta diri mereka. tak cayer?? jom klik READ MORE~

Sunday, March 27, 2011

TEKA-TEKI: SPOT THE DIFFERENT

assalamualaikum dan hye semua!!! hari ini abang P(perasan) der something new! teka teki!! ok, mmg akan ader section teka-teki kat blog ni biler abg takder idea nak post aper bagi setiap jangka masa bagi memvariasikan lagi blog ni. n teka teki kali ni senang jer, SPOT THE DIFFERENT a.k.a cari aper yang berlainan. abang P beri amaran, mmg sangat susah n amat mencabar minda. gambar yang akan ditunjukkan adalah gambar aksi spiderman episode 2. 

ANDA DISARANKAN MEMBESARKAN GAMBAR DENGAN KLIK PADA GAMBAR BAGI MENDAPAT IMEJ YANG JELAS DALAM PROSES MENCARI

sila senaraikan aper perbezaan di ruangan komen ok? SELAMAT MENCUBA~


Wednesday, March 23, 2011

PERASAN LAWAK - AKU BERHUTANG RM400???

assalamualaikum dan selamat sejahtera semua. korang rindu gua tak?? kalau tak rindu pown gua nak PERASAN yang korang rindu gua, lantak ar.dah gua memang PERASAN! gua nak tanyer, pernah tak korang dapat bill, atau pown orang tepon korang tak pasal2 cakap korang ader utang. memang time tu raser nak mencarotkan? meh gua citer situasi yang berlaku kat gua beberaper minggu lalu ketika perkara ini berlaku.

pada suatu hari, burung-burung pun berkicauan hari tu.ader yang bekerja..ader yang bergembira

gua pulak penat baru balik dari kelas. lalu foyer, gua plak PERASAN ilmiah plak nak amek surat khabar n bacer. ttbe HP gua berbunyi. tretttt..trettt...bervibrato dalam poket gua. gua amek n angkat..


Tuesday, March 22, 2011

PERASAN COOL - MASOK PAPER?

ollo everybody~ arini gua raser nak citer pasal paper. bukan apek yang beli paper lamer ok, ni pasal betapa bestnyer dapat masok paper. sbb?? glamour dowh~~ tp ader 4 sebab korang masok paper

1
korang telah membuat sesuatu yang membanggakan seperti menjadi angkasawan pertama di Malaysia sperti Dato' SMS
yeah! gua glamour beb!

atau menjadi artis mee segera seperti raja SMS.
gua setia dengan giant dulu kini selamanya.wahahaha

 jadi biler masok paper sbb ni, kembangnyer idong anda, mak bapak anda, adik beradik, jiran2, binatang2 peliharaan n member sekampong anda tidak tertahan lagi. n kalau anda membuat pencapaian yang terlalu bagos, mungkin anda akan dianugerahkan pangkat Dato' sbb glamourkan negeri anda.
mamat dari india pown dier slamber jer kasi, takkan kat rakyat sendiri berat,kan?

2
korang masok sbb korang wat jahat. maser ni korang sendiri pown tak nak masok paper sbb malu. usahkan korang, mak bapak, adek badek, rakan, jiran, orang kampong waima binatang peliharaan korang sendiri malu nak ngaku korang ni tuan dorang taw!! dato bandar anda tak mungkin anugerahkan korang dato, lagi buang korang dari negeri tu ader ar!! jadi elakkan dari masok paper dengan sebab ke2 ni ok!
gua tak nak masok paper ar!! machaa!! eh... wachaa!!

3
korang ni model la kot.tak kesah la model aper, model pakaian dalam ker, seluar dalam ker.atau model ubat-ubatan traditonal ker.ader jugak kemungkinan korang masok paper

4
gambar korang masok paper even tak wat paper pon.maybe gambar korang terselit secara tak sengaja kat paper tu.tak payah nak kerek la kalau masok sbb ni.hahahaha

sekarang, kiter ader alasan ke-5 untuk masok paper iaitu, korang letak sendiri gambar korang tu dalam paper. seyes!! sbb, METRO SEDIAKAN APLIKASI MASOKKAN GAMBAR KORANG DALAM PAPER KAT FACEBOOK.(tapi jangan plak berharap muker korang kuar paper betol2 k) hehehe.kindda kool dude, so kalau korang nak try,korang leh klik kat  SINI. tp ader kekurangan. korang takleh nak wat topik korang sendiri.humph! tak best maksimum!! baru nak PERASAN!

gua dah try. ni gambar gua,hahahahaha!!! alien pown alien ar. hehe. k, sekian sajer. cuber la aplikasi ni..jom!


Monday, March 21, 2011

AKU - ADA APA DENGAN NAMA??


hye semua!! selamat kembali dalam rancangan.......perasaanku, perasaanmu jua, aku perasan, korang jua mampu~~ yeah! hahahaha

okeh, baru ader sorang follower tapi aku dah dapat soalan dah. (sabar la dulu!), soalannya adalah......

"bang, apsal namer blog abang ni camni? aper maksodnyer bang??"

hehehe..aku dah agak dah pon orang akan tanyer camni.ok, meh aku explain apo reason aku menggunakan nama ini sebagai nama blog aku.

1
sebenarnyer nama penuhnyer adalah contengan perasan, bukan CORETAN PERASAAN, knaper??? sbb kat blog ini lah aku akan menconteng segala aper yang aku raser. yang bukan mengenai perasaan, sbb banyak sangat blog yang aku tngok story pasal love story dorang jer. jadi blog ni bukan pasal love story aku ea.lebih kepada karutan jer..
TAPI!!
aku still akan story sket pasal love2 ni, tp bukan pasal diri aku ar..more to current situation or advice (tu dia! advice u know!hahaha)


2
aku sememangnya seorang yang perasan. jadi aku taw aper yang aku tulis nanti kompom2 la perasan. jadi aku terus la tulis nama blog aku ni contenganperasan.jadi biler ader orang komen "perasan la lu brader", maka dengan tenang aku jawab "lu tngok nama blog la der" wahhaahaha. knaper aku suker memperasankan diri ea?? haha.tu akan datang dari blog di kemudian hari.


3
aku punyer blog, sukati aku ar nak letak namer aper, korang sebok apsal????

Jadi, ni la dia 3..errr.....2 alasan kenaper aku pilih namer ni sebagai nama blog aku. kalau korang tak suka or tak puas hati, insyallah aku akan pertimbangkan balik :) (jangan harap la~~ ader aku kesah??


thats all, gua gerak dulu.salam sayang dari gua yang perasan. assalamualaikum!!!


AKU - This Is My story



assalamualaikum dan salam sejahtera saya ucapkan kepada semua pembaca-pembaca yang tgh baca blog ni.
ini merupakan blog yang ke-2 aku selepas aku lupa aper password blog pertama aku dulu sbb......tak activ sangat.... (aku bz sangat time tu!!)

dan dengan ini!! aku, dengan seriusnyer, akan mengaktifkan diri berblog (errr..insyaallah~) bukan sebab aper, sbb ramai sangat dah yang menggesa aku untuk aktif bagi menggembirakan hati dorang di saat dorang bersedih. (korang ingat aku badut ker??)

tapi takper, aku akan wat sebaek mungkin, tp aku akan selit-selitkan la info2, trivia2, nasehat2 ustaz amirul (tak bleh blah) n cintan cintun sket..hahaha.

meh tngok muker2 orang yang menggesa aku untuk kembali berblog!

ni aku jumper time tunjuk perasan kat mesir, sempat lagi tu!!

NEXT!

ni sorang lagi, antor gambar ni kat email aku.yer la..yer la!!

PASTU??

kebanyakan student UKM kalau lalu, pak guard mintak kad matrik, aku?? dier tunjuk bender alah ni jer..adoyai~~

LAST BUT NOT LEAST


MARK ZUCKERBERG??? HAHAHAHA

dan oleh itu, aku memulakan kembali hidup sebagai blogger. maybe tak sehebat obefiend, tapi cukop ar untuk  menggembira hati pembaca and bakal follower aku t.

jadi dengan rasminyer, sayer dengan berbesar hati, bongkak, sombong serta riaknya, membuka blog ini untuk tatapan anda. my name is ASYRAF NAIM  and THIS IS MY STORY!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...