Pages

Search

Friday, April 29, 2011

PERASAN COOL - KERETA POLIS USA TERBARU (14 GAMBAR)



GUA NAK JADI POLIS!!!

kalau kat malaysia, tak ramai nak jadi polis, sebab aper?? sebab ader la beberaper ketol polis yang makan suap, abis semua kene cop camtu. kadang-kanda dorang duk baek jer datang kawasan kampung ronda-ronda. dah tu memang keje dorang untuk memastikan keadaan sentiasa selamat. tapi adalah mulot-mulot orang yang cakap "ha, tu nak cari makan la tu!" tak paham aku ngan orang-orang sekarang.maybe sebab berpengalaman kene ngan sesetengah polis, tapi tak la semua macam tu..

ok, tapi ader gak sket yang nak jadi polis dengan harapan dapat ar merasa bawak EVO polis tu. hahaha, kalau setakat tu pon dah ngidam, meh nengok aper yang polis USA bawak. cool la mexico, rejoice!





Thursday, April 28, 2011

PERASAN RARE - EVERYTHING IS 'PUKAL' IN CHAINA (10 GAMBAR)



OMG! LOL!

China, negara yang amat terkenal dengan kepadatan penduduk yang amat banyak. aku ader terbacer kat maner ntah, bahawa kalau dibawa semua penduduk China ke Malaysia yang tercinta ni, kita semua hanya mampu berdiri, tak boleh, baring mahupun duduk menunjukkan betapa ramainya penduduk negara tembok besar ni. 

dorang ni gak terkenal dengan barang-barang tiruan. haha. raja ciplak la kirenyer, dan dijual dengan harga sangat murah. aku pernah dengar tokey pasar malam cakap, dorang beli barang-barang macam jam, kasot n macam-macam lagi kat china. guest what..dorang timbang kilo jer barang-barang tu.bapak murah!!

meh nengok macam maner orang china ni bawak barang banayk-banyak ni nek BESKAL jer..di ulangi..BASIKAL!!




Tuesday, April 26, 2011

PERASAN FACEBOOK - LUAHAN HATI LISA SURIHANI TENTANG LELAKI DI HATINYA





OMG! OYG!

teka teki mengenai siapa lelaki yang berjaya mencuri hati malaysian sweetheart, si lisa surirumah..opss!! lisa surihani terjawab. kesahihan cerita ni?? tak perlu dipersoalkan lagi...dia sendiri letak kat facebook dier. dan orangnya memang tak disangka-sangka sekali. hadoi...kepada jejaka-jejaka di luar, bersabarlah..perempuan yang bek untuk lelaki yang bek, perempuan yang cantik untuk lelaki yang kacak.hehehe.ape-ape pon, doa-doakanlah jodoh dorang panjang dan doakanlah dorang berkekalan hingga jinjang pelamin ea :)



dan satu lagi bukti



p/s: hanya gurauan semata-mata. takder kene mengena pon ngan kisah sebenar. maner la dier nak kat aku. aku kete kancil pon takder, inikan pulak kete kebau cam yusry tu..hehehe. aku perasan??haha!! memang la..tengok namer blog la beb~ :p

p/s: kalau best, like la..n share kat FB ea :)

PERASAN KREATIF - MULTI CHARACTER OF DORAEMON! (56 GAMBAR)



OMG! I LOVE IT BEBEH!

well hello there world. as u might be able to read, aku nak post something yang aku raser dah berlambak orang post..aku terpikir gak, nak wat tak entry ni?? tapi sebab aku SUKERRRRRRRR sangat doraemon, jadi aku post gak. biaq p la kat yang lain tu. hang punya blog, hang punya pasai, aku punya blog, hangpa jangan nak sebok!! lagipon aku tak jumpa lagi yang letak sebanyak ni. gambar doraemon dalam pelbagai watak!! I LIKE!!

OKEH! SESI SCROLL SAMPAI LEBAM BERMULA DARI SEKARANG!!







Monday, April 25, 2011

PERASAN KREATIF - KITA PADA 1000 TAHUN AKAN DATANG (13 GAMBAR)

OLLO~ OPSS, IT'S HELLO

assalamualaikum semua. ok, semalam aku dah tunjuk gambar tentang apa yang orang pada zaman 1910 fikir apa yang akan terjadi pada tahun 2000. kepada yang tak bacer lagi, bleh la klik dekat SINI

sekarang aku nak tunjuk plak apa yang orang pada zaman 2000 fikir akan terjadi pada tahun 3000. hahaha! yang ini lebih kepada gurauan berbanding fakta...sebab aku macam tak yakin jer tahun 3000 itu akan sampai..lagipun teknologi ni macam boleh dicapai dalam 10 tahun lagi..TEKNOLOGI ker?? hahaha. korang tengok la sendiri karya JIM BENTON ni. enjoy!




Sunday, April 24, 2011

PERASAN KREATIF - KITA YANG DIFIKIRKAN OLEH MASYARAKAT 100 TAHUN DULU (15 GAMBAR)

ALLO HAI~

assalamualaikum semua. arini aku nak kongsi gambar lagi. kiter dah biaser kan tengok gambar-gambar atau video alat-alat, kenderaan, perkakas atau macam maner diri kiter di masa depan. macam-macam iklan future concept yang ader kat TV dan internet. tapi memang itulah diri kiter sebagai manusia. sentiasa perlu memikirkan masa hadapan, bermula dari angan-angan kosong, sampai menjadi idea kreatif. 

tapi aku tak nak la kongsi bende yang samer tu.kene la lain dari yang lain. kali ni aku kongsi, aper yang masyarakat di zaman atau tahun 1910 dahulu, iaitu 100 tahun dahulu fikir tentang apa yang akan jadi pada tahun 2000. menjadi rialiti atau tidak? moh le kite tojah! :)


sekarang: kiter dah ader mesin printer

sekarang: kiter da ader SKYPE


sekarang: kiter ader kapal terbang teghoih!


Saturday, April 23, 2011

PERASAN RARE - KENAPA BLOGGER TAK PATOT LETAK WORD VERIFICATION

ASSALAMUALAIKUM UOLLS!

terasew macam kak senduk plaks blew gunew uolls-uolls ni. naek tergeliat lidah kitew niew uolls~ dah! dah! merepek jer guner bahasa "W" yang budak-budak zaman sekarang ni suker guner. berbelit-belit lidah aku!! sekarang aper yang aku nak story adalah kenapa aku tak letak word verification kat blog aku. TAK TAKOT SPAM KER???hahahahaha, korang yang tak taw bahawa aku tak sanggop biarkan otak pembaca-pembaca aku ni dicemari oleh worg-word verification ni..sebab, perkataan-perkataan yang dorang letak kadang-kadang tak baek la!dan ada jugak perkataan yang mampu buat korang menangis biler nak taip....sbb korang comfuse aper yang nak di taip. tak cayer?? moh le nengok kat bawah ni







PERASAN LAWAK - PRANK WEBCAM PALING $^&%* SEKALI (18SX)

PEKABO YOAB!!

arini aku nak tunjuk video yang agak-agak mendebarkan. video ni time korang tengok, maser mesti raser bergerak perlahan jer..but finally...BOOM!!! n korang akan cakap "cam syial!!!"

korang taw kan webcam sekarang bukan digunakan untuk kebaikan sangat. GF BF time ni la nak tngok muker masing-masing.time dating usha awek/balak lain. sebenarnyer nak tngok lain ar tu. tapi ADER SESETENGAH GOLONGAN GATAL+MIANG+DAH WAJIB KAWIN ni yang bleh plak ayat pompuan yang baru kenal suruh tunjuk bukan-bukan konon untuk suker-suker..siap bersistem BARTER bagai! YOU TUNJUK YOU PUNYER, I TUNJUK I PUNYER YER. 

tapi kepada pompuan yang selalu menjadi mangsa, dendam anda terbalas..saksikan la sendiri macam maner mamat ni di prank! hahahahahhaa



p/s : padan muker!! ko ingat ko punyer tu best sangat la nak tunjuk-tunjuk kat orang?? hahahahah!

Thursday, April 21, 2011

PERASAN KREATIF - SATU BILIK DALAM KOTAK KECIL ( 8 GAMBAR)



AWESOME DUDE!! I WANT!!

ok, pada pelajar-pelajar universiti yang tengah prepare-prepare nak pg latihan industri beberaper minggu lagi, kotak AJAIB ni adalah sesuatu yang aku raser, korang memang nak sangat! maner tidaknya, dalam kotak ni, korang ader semua yang korang perlukan ketika latihan industri nanti. nak taw aper?? korang check la sendiri. aku yakin lepas abis tengok semua gambar, korang akan cakap atau at least terdetik dalam hati "kalau aku ader sebijik kan best". hehehe. meh kiter tngok aper yang ader dalam kotak ajaib ni. (yang pasti bukan jin la.jadi tak payah la gosok-gosok kotak ni :p)





Wednesday, April 20, 2011

PERASAN COOL - BOTOL COKE YANG CAMBEST!!



SMART GILER!! NAK SATU!!!

walaupun aku yakin ni sekadar prototype yang tak mungkin akan kuar langsong, tapi aku tetap kagom ngan designer yang design botol ni.bapak smart!! n kalau betol dorang nak wat pon, maybe dorang leh pasarkan kat negara arab yang bapak kaya sampai tak taw nak watper ngan duit dorang tu jer.LOL!


macam biaser, cakap banyak tak guner, moh la nengok sesamer~ :)


PERASAN LAWAK - GAMERS FAIL!!

PE KABO YOAB!!

kepada kome, kome semua, korang pernah g arcade tak?? kepada yang tak pernah g, google jer la tgok camner keadaan kat dalam arcade tu. n pada yang pernah pegi, aku yakin korang kenal game BAG PUNCHER kan? game yang sangat berguna di kala tansion (even akan jadi tansion biler pukol tak kene). game ni senang jer. masok coin, dier kuarkan seketol bag, n korang tumbok sekuat hati untuk dapatkan markah kekuatan penumbok korang..

and here the story begin, ader la geng-geng nerd ni nak g men game tumbok-tumbok ni..n SEYESLY FAILED biler..........korang tngok la sendiri. cakap banyak tak guner.hehehe :p


Tuesday, April 19, 2011

PERASAN KREATIF - NINJA CAN'T CATCH YOU IF YOU ARE.... (9 GAMBAR)

IT'S FUNNY! IT'S CREATIVE!

pernah tngok cerita NINJA ASSASSIN tak?? agak best la citer tu kan? and the best part, ninja ni sangat power sampai dorang nyorok kat blakang korang pon, korang susah nak perasan. perghhh, horror gak camtu. tengah kiter mandi-mandi, ader ninja plak tengah baek punyer skodeng pon kiter tak pasan kan..nak jadi ninja ar!!! heehe

ok, jadi macam maner nak elakkan diri dari menjadi mangsa ninja-ninja ni?? ok, aku ader beberapa gambar yang menunjukkan cara untuk mengelakkan diri dari ditangkap mahu pun dibunuh oleh ninja. sila layan~ :)



PERASAN USTAZ - UNDERSTAND ISLAM FOR DUMMIES PART 2

ASSALAMUALAIKUM~

apa khabar semua. minta maaf sebab ustaz ajarang ader masa untuk post, selalunyer SANG PERASAN jer yang rajin post entry-entry ikot kegemaran hati dier, dan ketika ustaz ada masa ni, ustaz nak selitkan entry dari pihak ustaz. harap kita dapat belajar sesuatu. hari tu ustaz dah letak gambar peringkat atau part 1, kali ni sambungannya. harap kita semua dapat renung-renungkan dan dapat lebih memahami agama mulia ini~ :)





p/s: harap pembaca blog ini yang di dapati tinggi seperti dari USA dan UK dapat membaca dan mengenali agama kita ini. insyaallah~ :)

Monday, April 18, 2011

AKU - CURRENT MODE: STRESSSSSSSFULLLL!!!!


AKU STRESS!!!

yer, inilah keadaan aku sekarang! stress yang amat sangat!! banyak sangat keje sampai tak terbawak dah!thesis yang bagaikan tiada noktah, mata yang dah macam panda. haduyai...ramai yang cakap, apsal la time-time busy ni ko start blogging, padahal dorang yang tak taw aku terpaksa cari usaha untuk tak tinggalkan monitor n keyboard supaya dapat teruskan mood "menaip" dan "mencari info kat tenet". kalau aku stop, nak dapat balik mood ni memang payah. kalau aku dah start baring, penyakit M tu memang senang sanggat datang.(jadi adakah aku akan berhenti berblog lepas thesis ni siap???) ENTAHLAH..aku pon tak taw!!

owh, lepas ni awal bulan 5 aku dah start practical a.k.a latihan ilmiah. jadi biler memikirkannyer pon wat aku stress. jadi aku letakkan video stress at work place. tengok macam maner scarynyer biler orang yang over stress ni.

YEAH!!! JOM HEMPAS MONITOR! JOM HAYUN KEYBOARD! JOM HANCORKAN SEMUANYA!!!



P/S: doakanlah aku terus kuat untuk hadapi semua ni...doakan aku sempat siapkan thesis ni..:'(

TEKA-TEKI: TEKA GAMBAR (18SX)


TEKA TEKI DATANG LAGI!

ollo semua. arini aku wat teka-teki lagi. teka teki kali ni adalah teka gambar. aku bagi sebahagian dari gambar, korang teka gambar keseluruhan ok. pemenang akan mendapat topup RM10 menggunakan duit sendiri dan boleh topup sendiri pada bila-bila masa.hehe :p

selalunyer aku akan cakap "u need to think out of the boxer" sebab jawapannyer memang lain dari apa yang orang lain fikir, tapi kali ni, aku nak cakap "u need to think in the boxer" sebab kalau korang tngok gambar kecik ni pon korang akan taw aper jawapannyer. obvious! hehehe.selamat mencuba~

APAKAH BENDA INI?


KLIK READ MORE FOR THE ANSWER

Sunday, April 17, 2011

PERASAN KREATIF - MENU FOR KIDS

AGAK KRETIF DI SITU

ollo semua, korang kalau g kedai makan,korang tengok menu tak? aku tak sangat la.lain la kalau aku makan kat restoran mahal-mahal. tapi ader kawan aku sorang ni, makan kat kedai biaser pon mesti nak mintak menu. tak paham aku. makanan bukannyer lain pon.samer jer.nasi,mee, kuew teow and mihun jugak. tapi aper aku nak tunjuk ni bukan la menu kedai-kedai biaser macam AZURA SEKSYEN 3 tu, menu yang seswai untuk budak-budak. memang rare and kretif. bleh gak digunakan untuk jadi bahan mainan dorang maser kiter tengah makan. hehehe. kalau koyak, padan muker restoran! hahahahahah!

AKU - ISU PANAS TENTANG TANGAN DI DADA, MATA KE ATAS (TDDMKA)

HADOI LA =,='

tak sangka isu TDDMKA aku mengenai AMIR MAHARAJA LAWAK semalam menyebabkan seorang pembaca blog ini meng-email persoalan kepada aku. adakah terlalu kasar gurauan aku itu, atau beliau sendiri yang menyebabkan situasi jadi panas. hujah beliau mengenai isu TDDMKA tu pun, menyebabkan aku terfikir sekejap. tapi aku yakin aku betol, dier salah! dier ader mengirimkan GAMBAR BUKTI TDDMKA beserta hujah dier. korang tngok, dan nilai la sendiri aku atau dier yang betol. aku dah malas.. =,='

Tangan Di Dada, Mata Ke Atas yang aku maksodkan adalah seperti ini


ini...


dan ini!!!




TAPI MAMAT NI BERKERAS DAN WAT AKU PANAS MENYATAKAN TANGAN DI DADA, MATA KE ATAS SEPERTI GAMBAR DI BAWAH INI!!

Saturday, April 16, 2011

PERASAN FACEBOOK - AMIR RL 'DIPUJI' OLEH PESERTA LAIN DENGAN TDDMKA

LOL! KESIAN...

kesian amir, kene bahan pon tak tahu semata-mata sebab tak taw TDDMKA tu aper. korang tahu tak TDDMKA tu aper?? kalau tak taw, tngok bawah sekali~ :)



TDDMKA stand for Tangan Di Dada, Mata Ke Atas yang selalu team OWH YEAH buat. hehe :p




p/s: rasernyer sepah cabar juri tu adalah dirancang. aku tak yakin sepah kuang ajar cam tu.jadi yang lain, kalau sepah still kelakar, teruskan mengundi. bezakan peribadi ngan bakat dorang k. but gua still suker nabil!! adios!!

p/s: luper nak cakap, status ni rekaan semater2 ea.hehe


P/S 3: SAKSIKAN FEEDBACK PANAS PEMBACA AKU MENGENAI ISU INI! KLIK SINI

Friday, April 15, 2011

PERASAN KREATIF - UPGRADE KATER KANCIL JADI SKYLINE GTR


HOLLY SUIT!!

perghhh!! orang indonesia ni memang rare + kreatif = rareatif la!! bukti?? dorang pernah mencipta sebuah karya agung iaitu COLI LESER JULIZ PEREZ!!! haha. ok, masok balik topik tadi, kalau orang malaysia dapat kancil, kiter ubah jadi aper?? jadi kereta jepun tu kan?? jadi MIRA kan? indon wat camtu gak?? no, no, no..dorang memang lain dari lain. wat bender yang tak terpikir dek otak. dorang ubah kancil jadi..........


JADI SKYLINE GTR TEROSSS!!!

klik read more kalau nak tngok proses lanjut

PERASAN LAWAK - THE BEST VS THE WORST MUSICAL COMEDY EVER!!!

SEYES KRETIP GILER!!

NABIL, namer yang memang besar dalam industri lawak! aper yang aku suker kat dier ni adalah dier sangat kreatif. slalu wat bender yang kiter tak sangka dan langsung tak tercapai dek akal ELYANA. minggu 3 is minggu komedi musikal. aku tak expect more kat dorang sbb memang susah nak wat lawak musical ni.tapi NABIL menunjukkan perbezaan dier ngan yang lain. cakap banyak tak guno, kome nengok la sendiri!! LOVE U NABIL!!


video


SEYES MENYEKSAKAN!!

and this is the worst part, aku tak taw la korang tapi ni pendapat peribadi aku. terang banyak tak guner, meh aku story situasi terus


1. penonton dah wat muker tak tahan (juri pon!)
2. musician dah stop men music and bagi gitar terus dah kat amir
3. juri suruh stop persembahan terus!
4. host masok sbb dah tak tahan dengan keadaan atas pentas


komen juri :-
APEK: bapak wa bikin ini gelanggang untuk olang suka-suka, tp lu buat ini gelanggang, macam lu punya bapak punya gelanggang!
AMIR: tapi sayer wat lawak ikhlas bang~
APEK: abis ko ingat penonton ni beli tiket ikhlas? ke laot boh, ke laot!


nothing to say. speechless.... korang usha la sendiri. maybe dier nanges kot malam ni before tido. (but his confident level is very high! yup amir! teruskan PERASAN!! )

video



p/s: hope fan malaysia bleh jadi lebih matang, abiliti n bakat artis yang perlu dihargai n dinilai. peribadi dorang tu hal dorang. yang baek amek, yang burok tinggal, ok guys!
p/s 2: but deep in my heart, AMIR is stil the best! (tangan di dada, mata ke atas~) :p

Thursday, April 14, 2011

PERASAN FAKTA - UNDANG-UNDANG VS SEKS


FAKTA YANG AMAT RARE!!

dunia sekarang ni dah memang pelik-pelik, sampai isu mengenai seks pon ada macam-macam hal. jom same- same usha, apa dia undang-undang peling a.k.a rare kat dunia ni:



1. Di dalam Negara yang mengamalkan hukum islam, adalah dilarang sama sekali makan daging binatang yang pernah disetubuhi oleh manusia.binatang tersebut wajib dibunuh.  RARE!

2. LEBANON, undang-undang membenarkan mereka melakukan seks dengan haiwan. Dengan syarat binatang tu kene la betina. Sbb gay tak dibenarkan di Negara tersebut. RARE!

3. WASHINGTON plak, ader undang-undang yang menyatakan bahawa seorang anak dara tidak boleh melakukan hubungan seks………walaupun pada malam pertama.. errrrrr?????? RARE!

4. GUAM, terdapat beberepa lelaki yang merantau seluruh guam untuk menawarkan khidmat pecah dara. Alasan? Undang-undang kat guam tak benarkan anak dara dari berkahwin. Nak kawin? Pecah dara dulu..RARE!

5. SANTA CRUZ, hubungan seks antara lelaki dan wanita adalah di bolehkan, kecuali ibu dan anak. memang RARE!


6. CALI, COLOMBIA. Seorang wanita hanya boleh melakukan hubungan seks dengan suaminyer jer. Tapi pada malam pertama, ibu wanita perlu menyaksikan aksi mereka..haha! RARE!

7. HONG KONG, isteri yang mendapati suaminyer kantoi berzina dibenarkan bunoh suaminyer tapi dengan syarat, hanya menggunakan tangan kosong. Tapi kat pasangan lelaki iaitu perempuan yang berzina dengan lelaki tu, boleh dibunuh dengan cara aper sekali pon. Yeah!! RARE!

8. BAHRAIN,  kerajaan Bahrain membenarkan doctor-doktor lelaki untuk memeriksa kemaluan pesakit wanita.tapi dengan syarat, perlu melihat melalui cermin iaitu dengan reflection. Malaysia macam maner?  RARE!

9. Tremonton Utah yang paling RARE!! Barang sesiapa yang berjantina wanita yang kantoi beromen di dalam ambulans (ambulans???), akan didakwa berkelakuan sumbang. Namernyer akan dipampang di muka surat akhbar! Hahaha. N the best part, yang lelaki tak kene aper-aper. Hakhak!


10. MALAYSIA yang merupakan negara islam, hubungan sejenis adalah haram sama sekali, tetapi berita-berita mengenainya sangat kerap terjadi apabila beberapa pemimpin, artis, mahasiswa dan ramai lagi yang mengamalkan gaya hidup ni, dan dengan bangganya mengatakan "SAYA GAY, SAYA OK" namun isu poco-poco juga yang di ambil berat oleh mufti. RARE!

p/s: nak g GUAM ar.hehe :p

Wednesday, April 13, 2011

PERASAN LAWAK - SECRET CHARACTER IN MORTAL KOMBAT




LOL! TAK BLEH BLAH!!

ala, aku nak citer sket pasal video ni, tapi nanti tak best plak.korang tngok la sendiri siaper watak-watak rahsia dalam mortal kombat ni. n aper power dorang. sungguh takleh blah! Dr kepala cendawan pon ader taw. hahaha

let enjoy the show~

video


p/s: still tergelak..lol!

PERASAN FACEBOOK - BILER USOP WILCHA MEN FACEBOOK

WELL HELLO THERE WORLD :)

hehehe. watak-watak dalam citer hantu kak limah ni memang glamour, even tak seglamer citer 2 ALAM, tapi dorang kelakar. aritu dah tngok kan Comprak punyer status update, kalau belom, usha kat SINI. yang kali ni, USOP WILCHA plak nak update status.mesti nak taw aper yang USOP WILCHA tulis kalau dier men facebook kan??? jom la usha samer-samer. new product from sang perasan :)





p/s: rasernyer kalau citer HKLBR ni kuar awal siket n USOP ni bleh tercalon kat ABPBH, tak mustahil dier menang kan? :)



PERASAN FAKTA - THROWABLE FIRE EXTINGUISHERS




FAKTA YANG RARE!!


Yer, memang smart kan? “botol air” yang berwarne purple ni sebenarnyer adalah pemadam api yang boleh dibaling. Ianya di isi dengan bahan pemadam api iaitu karbon dioksida dan ammonia yang menghapuskan oksigen supaya api akan terpadam.

Hanya baling ke api, bekas luaran yang dibuat daripada plastic mudah pecah akan membebaskan bahan kimia yang merupakan agen pemadam api.sungguh cool.ianya juga sanga mudah. Meh tngok video macam maner orang kurang upaya OKU pun boleh gunerkan alat ni.

video



p/s: macam maner la kalau dier miss baling tu, pastu orang yang jumper "botol air" ni minom bahan dalam tu.wahahahhahaha!

TEKA - TEKI: SUPERHERO

ONE MORE FOR TODAY

OK, TEKA TEKI KALI NI SENANG JER.KALAU KORANG MEMANG PEMINAT SUPERHERO OMPUTEH, KACANG JER. JAWAB LA.KALAU BETOL SEMUA, MINTAK MAMAK BERDEKATAN BLANJER.HEHE



READ MORE FOR THE ANSWER

Tuesday, April 12, 2011

TEKA - TEKI: BERUANG


ASSALAMUALAIKUM~

ollo semua.anda sehat? ok, macam biaser, disebabkan takder idea dah lamer gua tak kuar kan teka-teki, kali ni gua buat. macam biaser, soalan amat mencabar minda, anda perlu berfikir di luar kotak,atau dalam bahasa inggeris, u need to think out of the boxer because if u think about the "thing" in the boxer, ur brain will just become dirty. hahaha.ok, cakap banyak tak guner, meh proceed ke soalan teka teki ni.

DALAM BANYAK-BANYAK BERUANG, BERUANG APA PALING BESAR??

anda rasa cukop bijak? cer teke, cer teke,amaran! jawapan di luar jangkaan. KLIK READ MORE UNTUK JAWAPAN.

Monday, April 11, 2011

PERASAN RARE - KOMIK DRAGON BALL SPECIAL EDITION SUPER CUTE!!!

OK, NI MEMANG RARE!!

Hye, ollo semua. aku nak citer sket. aku memang peminat dragon ball dari aku berumor 3 taon lagi.and aku sangat cepat membacer (aroud 4-5 years old) sbb geram tngok abang aku bacer dragon ball tapi aku juz dapat tngok gambar jer. punyer la minat dragon ball sampai aku ader komik dier dari 1-43 a.k.a end la. tp sedih biler mak aku dengan muker selamber n ala-ala ayu buang semua komik tu lepas result UPSR aku suam-suam kuku.huhu T,T

Tadi, tngah aku usha-usha web komik, ttbe kuar plak edisi khas dragon ball yang SUPER CUTE and COOL!! meh la kiter usha samer-samer. layan n sentimental beb!!




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...